Fra jubileumsturen til Sogndal

Fjorårets planlagte 25 års-jubileumstur måtte pga. koronapandemien avlyses. Desto hyggeligere at det i år ble mulighet til å feire 26 års-jubileum 😊. Lørdag 21. august kjørte mange av oss fra Lillehammer til Sogndal via Hemsedal i flott kjørevær med sol og passe temperatur. Flere av medlemmene hadde lagt opp egne turer med start tidligere i uka.

39 medlemmer og husstandsmedlemmer møttes i løpet av ettermiddagen på Lægreid hotell, hvor vi fikk anledning til å nyte noe godt i glass ute i sola før det var tid for jubileumsmiddagen. Hotellet hadde forberedt en velsmakende entrecote buffet med tilhørende dessert.

Under middagen var det flere taler:

Øyvind ønsket velkommen til bords og forklarte hvorfor Lægreid hotell ble valgt som vertskap for jubileet. Klubben har i mange år brukt hotellet på Vestlands-turer, og vi har alltid fått god service. Han fremhevet spesielt en episode for noen år siden hvor ett av våre medlemmer ble stående med punktert hjul i Florø. Hotellet lånte oss da en Transporter gratis for å hente sykkelen, som så fikk nytt dekk hos en MC-forhandler i Sogndal en sen lørdags kveld.

5 medlemmer (Arne, Lars, Terje, Johnny og Hans Petter) har hatt sammenhengende medlemskap helt fra klubben ble startet. 3 av dem (Arne, Terje og Johnny) deltok på jubileumsturen.  

Øyvind tok oss så med på et tilbakeblikk på klubbens mange utenlandsturer. Første tur gikk, etter mye planlegging av ham og Geir, til Berlin. Dette ble starten på en lang rekke turer i Europa, USA, Sør-Afrika og Thailand.
Han nevnte noen spesielle episoder fra disse turene. Bl.a. episoden der et medlem, som ikke overholdt et tydelig skiltet fotoforbud på grensa mellom Romania og Ukraina, fikk en alvorsprat med en kvinnelig, ukrainsk kontrollør. Alvorspraten ble avsluttet med at bildene ble slettet.

Jan Helge nevnte et par episoder fra Sør-Afrika, der han hadde fått god hjelp av lokalbefolkningen i forb. med punkteringer. Han nevnte også at man fremdeles ser et tydelig klasseskille mellom den hvite og svarte befolkningen.

Øyvind var så innom klubbens sunne økonomi. Klubben arrangerte, etter initiativ fra Geir, treff for BMW-klubben i Norge i 2003 og 2011. Overskudd fra disse treffene, kombinert med nøktern drift, har brakt klubbens økonomi dit den er i dag.
Han nevnte også at LMK nok er en av Norges mest aktive MC-klubber når det kommer til turkjøring. Vi har over flere år dokumentert rundt 250.000 kjørte kilometer pr. år på kortere og lengre turer i klubbens regi.

Kveldens artigste tale ble servert av Geir, som ga oss noen artige minner fra de utfordringene som dukker opp når to karer overnatter på samme rom, med tilhørende lyder og lukter 😊

Arne var kort innom hvordan MC-entusiastene på Lillehammer drev klubbarbeid før vår klubb formelt ble stiftet i 1995.
Han kom også med et eksempel på de «overnattingsutfordringene» Geir snakket om, hentet fra Lægreid: Han måtte en natt ta med seg madrassen ut av rommet for å komme unna snorkingen. Han endte opp ute på en veranda, der han sov godt helt til et kjøleaggregat over hodet hans startet 😊

Jonny avsluttet med å takke for maten. Han berømmet samtidig Øyvind og Nils for det store arbeidet og engasjementet de i mange år har lagt ned for klubben. Han fremhevet spesielt turoppleggene, klubbdriften og nettsidene.

Erik hengte seg på det Jonny hadde sagt, og avsluttet med å foreslå at klubben kjøper inn Go Pro-kamera, som Nils kan disponere, så det blir enklere å ta kjørebilder.

Søndag formiddag var det tid for hjemreise, også denne dagen med sol og passe temperatur. Mange av oss reiste over Sognefjellet, mens andre valgte andre ruter.

Bildene fra turen her.

Siste nyheter

Fra turen til Nord-Tyskland og Polen

Fra turen til Nord-Tyskland og Polen

Fire av oss var i midten av juni en uke på tur i Nord-Tyskland og Polen.  Se bilder fra turen…
Fra turen til Tyskland og Benelux

Fra turen til Tyskland og Benelux

Bilder fra turen til Tyskland og Benelux i månedsskiftet mai/juni, der 4 medlemmer deltok, er publisert.  Se bildene fra turen…
Fra onsdagsturen til Myklegard

Fra onsdagsturen til Myklegard

På onsdag var vi 16 medlemmer som kjørte til Myklegard i finværet. Det første som møtte oss der var en…